Svaki savjet kod uređenja i izgradnje objekata odnosno njegova interijera dobro dođe, pa ukoliko Vam i tu možemo pomoći mi smo zadovoljni.
Akrograd d.o.o.| interijer

 

Kupaonica u potkrovlju

Nakon obilnih radova u kući tijekom proteklih godina, kupaonica se našla u stražnjoj prostoriji spavaće sobe pa je mali prozor u zidu zazidan i zamijenjen velikim krovnim prozorom koji propušta dovoljno svjetla za ugodno tuširanje, a daljinsko upravljanje omogućava njegovo otvaranje iznad kade bez suvišnih i opasnih napora. Vlasnica kupaonice na pragu je šezdesetih i prilikom preuređivanja itekako je vodila računa o tome da joj kupaonica služi i u poznim godinama. U visini koljena postavljene su dvije decentne svjetiljke koje se pale uz pomoć senzora jer vlasnica smatra vrlo praktičnim paljenje svjetla prilikom ulaska u kupaonicu, a često puta se dogodi da su ruke zauzete.

Svjetiljke nisu prodorne, već osvjetljavaju decentno negdašnje predvorje. Umivaonik je odabran od proizvođača Laufen, kolekcije Alessi, u koji se vlasnica zaljubila istog trena čim ga je vidjela. Keramici Alessi pridružena je kolekcija „Plan“ proizvođača Keuco. Armature koje rade na principu senzora nisu komplicirane i štede vodu. Uz kadu se nalazi stabilan držač koji istovremeno služi za vješanje ručnika, pored WC-a se također nalazi jedna takva ručka koja omogućava komforno i lako obavljanje svakodnevnih potreba unutar kupaonice. Odgovarajući kupaonski dodaci i staklene police postavljeni su na raznim visinama i na taj način omogućavaju lako dosezanje.

Tu je i sjedalica za starije koja se može montirati po želji u kadi ili tuš kabini i na taj način osigurava produženo samostalno korištenje i u poznoj dobi. Komforno i sigurno su dva epiteta koja su bila vrlo važna tijekom projektiranja ove kupaonice. Dizajn je jednostavan, ali stabilna i otmjen s obzirom da su svi kupaonski dodaci od nehrđajućeg metala. Program „Plan“ proizvođača Keuco je jednostavan i bezvremenski te se vrlo lijepo i lako uklopio s Alessi programom keramike proizvođača Laufen. 

Kada je iz LaufenPro kolekcije jer je jeftinija od iste iz kolekcije Alessi. Vlasnica je naglasila da kupaonicu čisti redovitije i lakše nego prije s obzirom da je akril vrlo pogodan za čišćenje i održavanje, lako se ispire te se štedi na sredstvima za čišćenje za razliku od emajliranih kada. Na kraju je napravljena atraktivna i komforna kupaonica prilagođena potrebama starijih osoba