Svaki savjet kod uređenja i izgradnje objekata odnosno njegova vanjskog okoliša dobro dođe, pa ukoliko Vam i tu možemo pomoći mi smo zadovoljni.

 

Solarne kocke za popločavanje dvorišta

Ako tražite novi način osvjetljenja svog dvorišta ili pristupne staze do vaše kuće, sa solarnim kockama koje emitiraju svjetlost učinit ćete to na vrlo diskretan, ali atraktivan način.

Podne solarne ploče sadrže fotogalvanske ćelije koje sakupljaju i akumuliraju sunčevu energiju, a tijekom noći je isijavaju putem LED lampica u obliku nježne svjetlosti. Mogu se koristiti kao detalji popločenja ili kao dekorativna opeka u fasadi. Posebno su zanimljive zbog toga što za osvjetljenje dvorišta nije potrebno razvlačiti električne instalacije i brinuti hoće uslijed djelovanja vlage ili mehaničkog oštećenja doći do kvara. Samopunjive solarne ploče imaju jamstvo emitiranja svjetlosti svaku večer kroz 10 godina.

Ovisno o izboru, solarne ploče pristupnu stazu ili cijelo dvorište mogu obasjati nježnom i diskretnom bijelom ili svjetlošću u bojama, jer proizvode se s mogućnošću osvjetljenja u jantarnoj, žutoj, plavoj, zelenoj ili crvenoj boji te u različitim oblicima i veličinama kocki.

Odlikuje ih visoka otpornost na opterećenje i vrlo niske temperature, do ispod 25 Celzijevih stupnjeva. Kućište je izrađeno od vodonepropusne polikarbonatne mase, koja ih čini prikladnim za svako vrijeme, a za rad im je dovoljna i najmanja količina sunčeve svjetlosti koju će prikupiti tijekom dana. Zahvaljujući fotoosjetljivim senzorima automatski se pale u večernjim satima i prebacuju na opciju za punjenje tijekom dana.