Svaki savjet kod uređenja i izgradnje objekata odnosno njegova vanjskog okoliša dobro dođe, pa ukoliko Vam i tu možemo pomoći mi smo zadovoljni.
Akrograd d.o.o.| eksterijer

 

Uređenje prirodnim kamenom

Prirodni kamen i njegova primjena jedna je od neiscrpnih tema. Prirodni kamen sastavni je element vrtova, interijera i raznih dekorativnih elemenata. Tako postoje najrazličitije inačice uređenja ulaznih predjela i prilaza za motorna vozila, terasa, pregradnih zidova, stepenica, kućnih obloga, pergola, ribnjaka, vrtova, pokrova i kamenih zidova zasađenih cvijećem.

U prvom su planu odabir odgovarajućeg materijala, upotreba i njegove harmonizirajuće funkcije. Vrlo je važno planirane elemente kvalitetno uskladiti s postojećim građevnim prilikama, raznim visinama i cvjetnim pokrovom.


Popločavanje prirodnim kamenom sigurno nije, kako neki kažu, trend koji će proći, već je povratak tradicionalnom načinu uređenja. Upotrebom prirodnog kamena postaje vidljivo koliko zahtjevne i komplicirane mogu biti metode i tehnike uređenja puta, terase ili prilaza za automobil, ali i kako zanimljivi, gotovo prirodni oblici tim procesom mogu nastati.

Održavanje pločnika od prirodnog kamena Glede održavanja površina od prirodnog kamena, većinu truda valja uložiti na suzbijanje korova, trava i mahovine. Kod korektno postavljenih terasa, ulaza u kuću ili garažnih prilaza, čije su fuge načinjene od adekvatnog materijala koje u skladu s pravilima gradnje propuštaju ili odvode vodu, dovoljno će biti pomesti i povremeno oprati površinu. S korovom, mahovinom i prljavštinom dugo nećete imati problema ako se prilikom gradnje pažnja posvetila nagibu te se na kamenoj površini ne zadržava kiša.

 

Prirodni kamen … i njegova primjena u vrtu
Vrt možete imenovati, tematski ga oblikovati, urediti ga nizom zanimljivih elemenata, zasaditi rijetkim biljnim vrstama ili pak od njega napraviti pravu malu džunglu. Kakav god vrt uređivali gotovo da je nemoguće zaobići primjenu prirodnog kamena u njemu. Njegova je vrijednost u vizualnom i praktičnom pogledu stoga će se prirodni kamen savršeno uklopiti u svaku vašu vrtnu ideju.